Specialudstilling

Rizbaft – Specialudstilling

Udstilling i Belle Carpets & Rugs den 8. april – 13. maj 2018

Udstillingen åbner søndag den 8. april kl. 13-16

Medlemmer af familien Munkholm vil være tilstede og besvarer gerne spørgsmål og forklarer om tæpperne. Vi har kaffe og te på kanden, så kig forbi og få en hyggelig oplevelse. Se vores store udvalg af ægte tæpper her

Gabbeh-tæpper er grove og meget rustikke nomadetæpper, som fortrinsvis bliver knyttet af Kashgai-nomader i Fars-provinsen i Sydiran. Gabbeh-tæpperne er meget enkle i mønstrene. Nogle af dem er næsten helt ensfarvede, bare knyttet af ubehandlede garner, som ulden er, når den klippes af fårene. Andre er stribede eller har få, primitive mønstre eller motiver med mennesker og dyr, som er rammet ind af en hovedbort. Selv om Gabbeh-tæpperne er meget groft knyttet, er de alligevel meget robuste på grund af de gode råmaterialer. Man kunne fristes til at tro, at Gabbeh-tæpperne er et forsøg på at lefle for moderne møbeldesign, men Kashgai-nomaderne har knyttet deres Gabbeh-tæpper i denne stil langt tilbage i tiden. Det nye på dette område er, at man er begyndt at bruge flere farver, end man gjorde tidligere. I dag findes Gabbeh-tæpperne i næsten alle tænkelige farver. De er også blevet så efterspurgte, at man er begyndt at producere dem på kommerciel basis uden for Fars-provinsen. De knyttes med 60.000-120.000 knuder pr. m2.

Rizbaft-Gabbeh og Luribaft-Gabbeh

Rizbaft-tæpperne er også en slags Gabbeh-tæpper. De er bare noget finere knyttet. Riz betyder fint og baft betyder knyttet, så Rizbaft-Gabbeh betyder altså fint knyttede Gabbeh. Design og oprindelse er den samme som hos Gabbeh-tæpperne. Luribaft-Gabbeh er typisk fine i kvaliteten, ligesom Rizbaft-tæpperne er det. Som navnet antyder, er de knyttet af Luri-nomader i stedet for af Kashgai-nomader. De findes ligesom Gabbeh og Rizbaft-Gabbeh i mange forskelige farver og mønstre. En del af disse tæpper knyttes i dag også af fastboende landsbyfolk. De knyttes med et knudeantal på 160.000-360.000 pr. m2.


Her kan De danne Dem et indtryk af, hvilke tæpper eller kelim der findes på den aktuelle specialudstilling i Belle Carpets & Rugs.

På denne del af vores hjemmeside er der ikke mulighed for at købe tæpperne, direkte via webshoppen. Fotokvaliteten er ikke så fin og der er ikke de samme detaljefotos som på webshoppen. Denne side er blot en mulighed for hurtigt og nemt af give Dem et indtryk af hvad De kan forvente af udstillingen i Belle carpets & Rugs.

Vi står gerne til rådighed med yderligere informationer og detaljefotos hvis dette ønskes. I så fald er De velkommen til at kontakte os her: info[at]­belle.­dk